Q&A - Maria Hazell

Vi retter lyskasteren mot jenta som lærte seg å danse i sko med hæler før hun kunne gå i dem og synge før hun kunne snakke. I høst slapp hun singelen Debut som ble en stor hit, hun åpnet for Justin Bieber på hans konserter i Stockholm og nå er Maria Hazell på vei inn i rampelyset for alvor. Vi ville vite mer om denne supermusikalske 27-åringen fra Vaxholm utenfor Stockholm og stilte henne derfor noen spørsmål.

Hvordan kom musikken inn i livet ditt?

Før jeg kunne si ordet ”musikk”. Mamma er barokkmusiker, brødrene mine spilte cello og fiolin og det var alltid musikk i hjemmet. Jeg sang alltid, og siden forelsket jeg meg i fiolinen, jeg fikk min første før jeg fylte to år. Etter det sang jeg bare og begynte å jobbe med Sound of Music da jeg var 4 år. Siden kom det en periode da jeg begynte å spille piano. Jeg er stort sett selvlært, jeg øvde hjemme på fiolinen til fingrene ble såre, for jeg var fast bestemt på å lære meg å spille.

Når skriver du låtene dine? De kan komme når som helst. En låtidé pleier å begynne med en vibe, en setning eller et ord som jeg liker. Når jeg har lagt et grunnlag, kobler jeg inn teamet mitt og skriver videre med en låtskriver. Iblant begynner det med et ord eller en frase som jeg bygger musikk rundt, iblant en melodi som jeg skriver tekst til, det varierer. Fortell om låten Debut! Den danske produsenten Thomas Trolssen laget tracket, først til Fergie før hennes comeback. Mackan på Ten skrev teksten, men da jeg fikk høre utkastet, la jeg raskt til refrenget. Jeg fikk virkelig feeling og gjorde låten til min. Det er en låt som kan tolkes på mange måter, og det er noe jeg liker. Debut har blant annet blitt en liten hit i England, jeg reiser mye frem og tilbake til London, primært for å skrive låter.

Jobber du mye med andre artister?

Ja, dels skriver jeg låter til andre artister, dels samarbeider jeg gjerne selv med musikere og låtskrivere som jeg liker til mine egne låter. Jeg jobber helst med artister er forskjellige fra meg musikalsk, da kan jeg hente inn deler som kompletterer mitt uttrykk. Senest aktuell med korsang på Zara Larssons nye, strålende album.

Hvordan ser artistlivet ut en vanlig dag?

Det passer meg så bra! Det er variert og stimulerende med nye mennesker og steder hele tiden. Ettersom jeg er veldig nysgjerrig og liker å prøve ut nye ideer! Men det handler selvfølgelig også om finne en balanse og en hverdag midt i alt, små oaser når tilværelsen er stressende. Det kan være så enkelt som å gå ut og sette seg i solen i fem minutter når den først titter frem.

Hva er trikset når man reiser så mye som du gjør?

Travel light! Er det noe jeg virkelig er en mester på, så er det å pakke lett. Jeg tar bare med klær som jeg jeg vet at kommer til å bruke. Sko som funker til så mange antrekk som mulig er også smart. Remsko er en favoritt, jeg vet at jeg kan gå ut og danse i dem i flere kvelder på rad uten problemer.

Hvordan er ditt forhold til sko ellers?

Jeg elsker alle typer sko! Grove støvler funker alltid, men jeg bare elsker sko med hæl! Jeg har nok danset i hæler siden jeg var 4 år, så jeg har det i meg, haha. Men jeg har sluttet å samle på sko som ”prydgjenstander”. Nå har jeg bare sko som jeg liker veldig godt og som jeg bruker ofte. Det føles ikke så 2017 å samle seg opp fullt av ting. Det er bedre å ha noen darlings som man virkelig liker.

MAKE WAY for Amanda Winberg

På fredagskveldene i 2015 kunne vi følge hennes reise i svenske Idol, der hun til slutt sikret seg en ærerik andreplass. Ingen glemmer vel den kule sangerinnen som i det ene øyeblikket dro et heftig dansenummer rappende på skyhøye hæler for i neste øyeblikk å by på en vakker og mektig powerballade. Amanda Winberg er den uredde nykomlingen som går sine egne veier. Derfor sier vi – lag plass for Amanda!

Hvem er egentlig Amanda?

– OK, for dere som ikke vet det, jeg heter Amanda Winberg og er en 20-åring fra lille Kungsbacka utenfor Göteborg. I dag er arbeidet mitt musikk og artisteri, og det vil jeg aldri endre på, noensinne. Jeg ELSKER jobben min! Det er slitsomt, men jeg nyter det likevel. Det er iblant ubehagelig og litt skremmende å være offentlig og utlevert, men også enormt lærerikt og utviklende. Takket være springbrettet Idol klarer jeg å takle de situasjonene bedre.

Hva handler din nye låt Clouds om?

– Teksten handler om å våge å slippe taket i ting og gå videre i livet, uten å vite hva som venter. Med andre ord ”MAKE WAY” for hva som skal komme. 

Hva er Girlpower for deg?

– Girlpower handler om å våge å følge hjertet, oppmuntre, støtte samt å peppe alle personer i omgivelsene til det samme, både gutter og jenter! Å ha et åpent sinn for diskusjoner med stor respekt for ulike tanker og meninger. Å våge å ta plass, men fremfor alt våge å gi plass til andre. Det er sann styrke.

Hvordan aksler du rollen som forbilde for unge jenter?

– Når det gjelder å være et forbilde for unge, så er det ikke en rolle jeg har valgt. Men selvfølgelig er det et privilegium å få inspirere andre. For meg er det viktig å ikke tilpasse meg etter forventninger eller hva som oppfattes som ”rett”. Jeg synes det er viktig å vise både styrker og svakheter, laster og fordeler. Når du har alles øyne rettet mot deg, kan du bli dømt hardere og din vilje til å tilfredsstille øker. Men jeg er ikke interessert i det. Jeg vet ikke om det gjør meg til et godt forbilde eller ikke, men i mine øyne er det slik man takler livet. Med ærlighet.

Hvem eier (ifølge deg) drømme-Shoedroben?

– Jeg skulle gjerne ha byttet Shoedrobe med Kanye West, men i ”female size” naturligvis. Godt valg! Hvordan ser din personlige Shoedrobe ut? – Min Shoedrobe er relativt bra i størrelse. Men jeg har fortsatt mange av tingene mine hjemme i Göteborg, og det kan være slitsomt. Jeg prøver å tenke på hva jeg trenger mest, men jeg savner alltid det jeg velger bort. Jeg har også alltid for tung bagasje når jeg reiser. Jeg vil være på den sikre siden når det gjelder valgmuligheter og antrekk. Fremfor alt når det gjelder mine elskede sko.

Hvem er ditt Idol?

– Jeg blir inspirert av utrolig mange artister, innenfor mange ulike sjangrer. Da jeg var yngre, lyttet jeg veldig mye til Nirvana, Guns N’ Roses, Mary J Blidge, Christina Aguilera og Rihanna. Man mange av dagens artister påvirker meg også, blant andre Weeknd, Jeremih, Chance, Tinashe og Kehlani. Listen er sykt lang! Jeg prøver også å hente inspirasjon fra omgivelsene mine i form av miljøer og personer. Miksen er kjempeviktig.

Hvem vil du gjøre en duett med?

– Vanskelig valg. Men Future er helt klart en av dem! Han har skrevet mange låter som jeg virkelig elsker. Eller Bibi Bourelly, hun er sykt bra! En kjempedyktig jente, både som sangerinne og låtskriver. Hun er en 22 år gammel jente fra Tyskland som både skriver og synger med en sånn herlig følelse. Hun har allerede jobbet med en rekke store artister og har skrevet flere av Rihannas (ifølge meg) beste låter. Hennes stil og uttrykk inspirerer meg utrolig mye, så det må nok bli henne.

Høstens ”må-ha” sko?

– I høst kommer jeg til å fortsette å kjøre på stilige over-knee støvler! Leter alltid etter nye par, gjerne i en eller annen farge, med hæl eller uten. Elsker, elsker! Ellers er jeg en ordentlig sneakers-jente, det er jo både bekvemt og kult, og det passer til alt. Sneakers er perfekt for å kle ned et oppkledd antrekk. Det gir en sporty, herlig følelse, og som tidligere håndballjente er det noe jeg liker!

Sneakers eller hæler?

– Sneakers eller hæler? Oi, umulig å velge, jeg elsker hæler. De får meg til å føle meg sassy, men jeg LEVER jo for sneakers også. Må jeg velge? Jeg vil helst slippe. Men det må vel bli hæler ... Det finnes jo sneakers med hæl, så jeg får kjøre på det! Kan du danse i hæler? – Ja, jeg vil påstå at jeg kan danse i hæler. Det er veldig vanskelig! Men jeg har jo prøvd det noen ganger og det har faktisk gått bra så langt. Men det vil ikke forundre meg om jeg kommer til å ramle en gang på grunn av at jeg får overskuddsenergi og hopper rundt i hæler. Men det kan jeg leve med. Jeg elsker å danse!

Beskriv din personlige stil …

– Jeg vil si at min personlige stil handler mye om å jobbe med kontraster. Jeg er en person som aldri har kunnet eller villet velge bare én ting. Uansett om det handler om musikk, idrett eller mote, så vil jeg alltid prøve alt! Da jeg var yngre, kunne det innebære at jeg hadde helt ulike stiler fra en dag til en annen. Iblant veldig klassisk og stilig, og iblant mer mørk og ”røff”. I dag har jeg innsett at det er det som gjør meg til meg. Det som gjør min stil til min. Nettopp det å våge å blande og for eksempel bære en stor herredress til en kvinnelig overdel. Eller å kombinere en pen skjorte med en kul skinnkjole. Så stilig! Vide kosebukser med hælsko er også en morsom kombinasjon. For meg blir det uventede det interessante og det setter den personlige stilen. Det kommer jeg til å fortsette å utforske!

;

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig kundeopplevelse. Ved å fortsette å bruke våre tjenester godkjenner du dette. Les mer om cookies

OK