FEETFIRST NOEccoNilson ShoesSkopunkten
Velg butikk
FRI FRAKT PÅ ALLE BESTILLINGERFinn butikk

Handlekurven er tom

Frakt 0 NOK*

Total 0 NOK

* FRI FRAKT!

Til kassen
  • FEETFIRST NO
  • Din Sko
  • Ecco
  • Nilson Shoes
  • Skopunkten

Q&A - Maria Hazell

Vi retter lyskasteren mot jenta som lærte seg å danse i sko med hæler før hun kunne gå i dem og synge før hun kunne snakke. I høst slapp hun singelen Debut som ble en stor hit, hun åpnet for Justin Bieber på hans konserter i Stockholm og nå er Maria Hazell på vei inn i rampelyset for alvor. Vi ville vite mer om denne supermusikalske 27-åringen fra Vaxholm utenfor Stockholm og stilte henne derfor noen spørsmål.

Hvordan kom musikken inn i livet ditt?

Før jeg kunne si ordet ”musikk”. Mamma er barokkmusiker, brødrene mine spilte cello og fiolin og det var alltid musikk i hjemmet. Jeg sang alltid, og siden forelsket jeg meg i fiolinen, jeg fikk min første før jeg fylte to år. Etter det sang jeg bare og begynte å jobbe med Sound of Music da jeg var 4 år. Siden kom det en periode da jeg begynte å spille piano. Jeg er stort sett selvlært, jeg øvde hjemme på fiolinen til fingrene ble såre, for jeg var fast bestemt på å lære meg å spille.

Når skriver du låtene dine? De kan komme når som helst. En låtidé pleier å begynne med en vibe, en setning eller et ord som jeg liker. Når jeg har lagt et grunnlag, kobler jeg inn teamet mitt og skriver videre med en låtskriver. Iblant begynner det med et ord eller en frase som jeg bygger musikk rundt, iblant en melodi som jeg skriver tekst til, det varierer. Fortell om låten Debut! Den danske produsenten Thomas Trolssen laget tracket, først til Fergie før hennes comeback. Mackan på Ten skrev teksten, men da jeg fikk høre utkastet, la jeg raskt til refrenget. Jeg fikk virkelig feeling og gjorde låten til min. Det er en låt som kan tolkes på mange måter, og det er noe jeg liker. Debut har blant annet blitt en liten hit i England, jeg reiser mye frem og tilbake til London, primært for å skrive låter.

Jobber du mye med andre artister?

Ja, dels skriver jeg låter til andre artister, dels samarbeider jeg gjerne selv med musikere og låtskrivere som jeg liker til mine egne låter. Jeg jobber helst med artister er forskjellige fra meg musikalsk, da kan jeg hente inn deler som kompletterer mitt uttrykk. Senest aktuell med korsang på Zara Larssons nye, strålende album.

Hvordan ser artistlivet ut en vanlig dag?

Det passer meg så bra! Det er variert og stimulerende med nye mennesker og steder hele tiden. Ettersom jeg er veldig nysgjerrig og liker å prøve ut nye ideer! Men det handler selvfølgelig også om finne en balanse og en hverdag midt i alt, små oaser når tilværelsen er stressende. Det kan være så enkelt som å gå ut og sette seg i solen i fem minutter når den først titter frem.

Hva er trikset når man reiser så mye som du gjør?

Travel light! Er det noe jeg virkelig er en mester på, så er det å pakke lett. Jeg tar bare med klær som jeg jeg vet at kommer til å bruke. Sko som funker til så mange antrekk som mulig er også smart. Remsko er en favoritt, jeg vet at jeg kan gå ut og danse i dem i flere kvelder på rad uten problemer.

Hvordan er ditt forhold til sko ellers?

Jeg elsker alle typer sko! Grove støvler funker alltid, men jeg bare elsker sko med hæl! Jeg har nok danset i hæler siden jeg var 4 år, så jeg har det i meg, haha. Men jeg har sluttet å samle på sko som ”prydgjenstander”. Nå har jeg bare sko som jeg liker veldig godt og som jeg bruker ofte. Det føles ikke så 2017 å samle seg opp fullt av ting. Det er bedre å ha noen darlings som man virkelig liker.

MAKE WAY for Amanda Winberg

På fredagskveldene i 2015 kunne vi følge hennes reise i svenske Idol, der hun til slutt sikret seg en ærerik andreplass. Ingen glemmer vel den kule sangerinnen som i det ene øyeblikket dro et heftig dansenummer rappende på skyhøye hæler for i neste øyeblikk å by på en vakker og mektig powerballade. Amanda Winberg er den uredde nykomlingen som går sine egne veier. Derfor sier vi – lag plass for Amanda!

Hvem er egentlig Amanda?

– OK, for dere som ikke vet det, jeg heter Amanda Winberg og er en 20-åring fra lille Kungsbacka utenfor Göteborg. I dag er arbeidet mitt musikk og artisteri, og det vil jeg aldri endre på, noensinne. Jeg ELSKER jobben min! Det er slitsomt, men jeg nyter det likevel. Det er iblant ubehagelig og litt skremmende å være offentlig og utlevert, men også enormt lærerikt og utviklende. Takket være springbrettet Idol klarer jeg å takle de situasjonene bedre.

Hva handler din nye låt Clouds om?

– Teksten handler om å våge å slippe taket i ting og gå videre i livet, uten å vite hva som venter. Med andre ord ”MAKE WAY” for hva som skal komme. 

Hva er Girlpower for deg?

– Girlpower handler om å våge å følge hjertet, oppmuntre, støtte samt å peppe alle personer i omgivelsene til det samme, både gutter og jenter! Å ha et åpent sinn for diskusjoner med stor respekt for ulike tanker og meninger. Å våge å ta plass, men fremfor alt våge å gi plass til andre. Det er sann styrke.

Hvordan aksler du rollen som forbilde for unge jenter?

– Når det gjelder å være et forbilde for unge, så er det ikke en rolle jeg har valgt. Men selvfølgelig er det et privilegium å få inspirere andre. For meg er det viktig å ikke tilpasse meg etter forventninger eller hva som oppfattes som ”rett”. Jeg synes det er viktig å vise både styrker og svakheter, laster og fordeler. Når du har alles øyne rettet mot deg, kan du bli dømt hardere og din vilje til å tilfredsstille øker. Men jeg er ikke interessert i det. Jeg vet ikke om det gjør meg til et godt forbilde eller ikke, men i mine øyne er det slik man takler livet. Med ærlighet.

Hvem eier (ifølge deg) drømme-Shoedroben?

– Jeg skulle gjerne ha byttet Shoedrobe med Kanye West, men i ”female size” naturligvis. Godt valg! Hvordan ser din personlige Shoedrobe ut? – Min Shoedrobe er relativt bra i størrelse. Men jeg har fortsatt mange av tingene mine hjemme i Göteborg, og det kan være slitsomt. Jeg prøver å tenke på hva jeg trenger mest, men jeg savner alltid det jeg velger bort. Jeg har også alltid for tung bagasje når jeg reiser. Jeg vil være på den sikre siden når det gjelder valgmuligheter og antrekk. Fremfor alt når det gjelder mine elskede sko.

Hvem er ditt Idol?

– Jeg blir inspirert av utrolig mange artister, innenfor mange ulike sjangrer. Da jeg var yngre, lyttet jeg veldig mye til Nirvana, Guns N’ Roses, Mary J Blidge, Christina Aguilera og Rihanna. Man mange av dagens artister påvirker meg også, blant andre Weeknd, Jeremih, Chance, Tinashe og Kehlani. Listen er sykt lang! Jeg prøver også å hente inspirasjon fra omgivelsene mine i form av miljøer og personer. Miksen er kjempeviktig.

Hvem vil du gjøre en duett med?

– Vanskelig valg. Men Future er helt klart en av dem! Han har skrevet mange låter som jeg virkelig elsker. Eller Bibi Bourelly, hun er sykt bra! En kjempedyktig jente, både som sangerinne og låtskriver. Hun er en 22 år gammel jente fra Tyskland som både skriver og synger med en sånn herlig følelse. Hun har allerede jobbet med en rekke store artister og har skrevet flere av Rihannas (ifølge meg) beste låter. Hennes stil og uttrykk inspirerer meg utrolig mye, så det må nok bli henne.

Høstens ”må-ha” sko?

– I høst kommer jeg til å fortsette å kjøre på stilige over-knee støvler! Leter alltid etter nye par, gjerne i en eller annen farge, med hæl eller uten. Elsker, elsker! Ellers er jeg en ordentlig sneakers-jente, det er jo både bekvemt og kult, og det passer til alt. Sneakers er perfekt for å kle ned et oppkledd antrekk. Det gir en sporty, herlig følelse, og som tidligere håndballjente er det noe jeg liker!

Sneakers eller hæler?

– Sneakers eller hæler? Oi, umulig å velge, jeg elsker hæler. De får meg til å føle meg sassy, men jeg LEVER jo for sneakers også. Må jeg velge? Jeg vil helst slippe. Men det må vel bli hæler ... Det finnes jo sneakers med hæl, så jeg får kjøre på det! Kan du danse i hæler? – Ja, jeg vil påstå at jeg kan danse i hæler. Det er veldig vanskelig! Men jeg har jo prøvd det noen ganger og det har faktisk gått bra så langt. Men det vil ikke forundre meg om jeg kommer til å ramle en gang på grunn av at jeg får overskuddsenergi og hopper rundt i hæler. Men det kan jeg leve med. Jeg elsker å danse!

Beskriv din personlige stil …

– Jeg vil si at min personlige stil handler mye om å jobbe med kontraster. Jeg er en person som aldri har kunnet eller villet velge bare én ting. Uansett om det handler om musikk, idrett eller mote, så vil jeg alltid prøve alt! Da jeg var yngre, kunne det innebære at jeg hadde helt ulike stiler fra en dag til en annen. Iblant veldig klassisk og stilig, og iblant mer mørk og ”røff”. I dag har jeg innsett at det er det som gjør meg til meg. Det som gjør min stil til min. Nettopp det å våge å blande og for eksempel bære en stor herredress til en kvinnelig overdel. Eller å kombinere en pen skjorte med en kul skinnkjole. Så stilig! Vide kosebukser med hælsko er også en morsom kombinasjon. For meg blir det uventede det interessante og det setter den personlige stilen. Det kommer jeg til å fortsette å utforske!


Medlemskap

Ansvarig för FEETFIRST Friends är NilsonGroup AB. Medlemskapet i FEETFIRST Friends är kostnadsfritt och tecknas med dig som är över 16 år och folkbokförd i Sverige. Som medlem registrerar du alla köp genom att ange personnummer i kassan (du behöver inget klubbkort).

Medlemskapet gäller i samtliga NilsonGroups svenska butiker, dvs. hos Din Sko, våra Ecco Stores, Jerns, Nilson Shoes, Radical Sports och Skopunkten, samt på feetfirst.se. Medlemskapet och övriga förmåner gäller endast vid köp till dig själv eller personer i ditt hushåll. Personer i samma hushåll kan koppla ihop sina medlemskap för att gemensamt samla bonus. Maximalt kan tre medlemmar anslutas till ett huvudmedlemskap. För sammankoppling av medlemskap kontakta FEETFIRST kundservice.

Bonus

Samtliga köp (dock inte köp av presentkort) är bonusgrundande. För att bonus ska registreras måste du visa upp giltig legitimation i butik alternativt ange personnummer vid köp på feetfirst.se. Bonus beräknas från och med ditt första köp som medlem och registreras på ditt medlemskap. Endast köp till dig själv eller personer i ditt hushåll är bonusgrundande. Gemensamt upparbetad bonus utbetalas till huvudmedlem men kan även lösas in av annan ansluten medlem. Bonus utgår med 2% av det totala inköpsbeloppet och betalas ut två gånger per år. Minsta belopp som betalas ut är 25 kr. Utbetalning sker i intervaller om 25 kr, dvs. 25 kr, 50 kr, 75 kr osv. Ej utbetalad bonus sparas till nästa utbetalningstillfälle. Du kan använda intjänad bonus vid köp av varor i NilsonGroups svenska butiker eller på feetfirst.se. Du kan inte lösa in bonus mot kontanter. Efter ett år förfaller outnyttjad bonus.

Personuppgiftshantering

NilsonGroup behandlar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Personuppgiftsansvarig är NilsonGroup AB (org. nr: 556192-9315), Box 508, 432 19 Varberg.

Personuppgifter som vi behandlar är ditt för- och efternamn, din e-postadress, ditt mobilnummer, din födelsedag, din postadress samt uppgifter om dina köp (d.v.s kassakvitton). Vi behandlar dina uppgifter för att administrera bonus, för att skicka dig kundanpassade medlemserbjudanden, för att göra marknads- och kundanalyser samt för att möjliggöra riktad marknadsföring till dig baserad på dina tidigare inköp.

Vi sparar dina personuppgifter så länge du är medlem i FEETFIRST Friends.

Vi kan komma att anlita andra företag för att administrera ditt medlemskap och hjälpa oss med marknadsföringsutskick. Dessa företag är personuppgiftsbiträden och det är fortfarande vi som är personuppgiftsansvariga. Vi använder Bisnode för att uppdatera adressuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att överföras till land utanför EU eller EES. Huvuddelen av all kommunikation från FEETFIRST Friends sker via e-post och sms, men även adresserade utskick förekommer. Om du inte vill ha utskick med erbjudanden kan du när som helst kontakta FEETFIRST kundservice. Du har rätt att en gång per år, utan kostnad, skriftligen begära att få information om vilka uppgifter vi registrerat om dig. Du kan när som helst begära rättelse av felaktiga uppgifter. 

Rättslig grund för behandling av personuppgifter

För att vi ska ha rätt att behandla dina personuppgifter behöver vi en så kallad rättslig grund. Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna uppfylla det avtal vi har med dig som medlem. 

Avsluta medlemskap

Ditt medlemskap gäller tills vidare. Du kan säga upp ditt medlemskap genom att kontakta FEETFIRST kundservice. Om bonusgrundande köp inte gjorts under 36 månader kommer medlemskapet avslutas. NilsonGroup har rätt att säga upp ditt medlemskap med omedelbar verkan i händelse av missbruk (t.ex. om du inte betalar för dina köp). I samband med att ditt medlemskap upphör att gälla kommer ditt medlemsnummer att spärras och samtliga dina registrerade personuppgifter att raderas från medlemsregistret. Detta sker så snart alla eventuella ekonomiska transaktioner är reglerade. Du har inte rätt till registrerad bonus efter det att ditt medlemskap upphört att gälla. 

Ändring av villkoren

Dessa medlemsvillkor gäller från och med den 20 september 2017, för dig som är medlem i FEETFIRST Friends. NilsonGroup förbehåller sig rätten att ändra medlemsvillkoren. Ändringar träder i kraft i samband med att desa publiceras på feetfirst.se där senaste villkoren alltid finns. NilsonGroup är inte ansvarig för bristande uppfyllelse av sina åtaganden enligt medlemsvillkoren eller skada som beror på omständigheter utanför NilsonGroups kontroll såsom, men inte begränsat till, lagbud, myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, lockout eller annan liknande omständighet (sk. force majeure). 

Kontakt

FEETFIRST kundservice
Box 508
432 19 Varberg

0340-86650 
friends@feetfirst.se

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy

Vi bruker cookies for å gi deg best mulig kundeopplevelse. Ved å fortsette å bruke våre tjenester samtykker du til dette. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger og cookies.